Saturday, February 1, 2014

2014

Äsjalõppenud imelise uisunädala jooksul ei jõudnudki siia midagi kirjutada. Vähemalt tagantjärele siis. Laupäeval käisin uiske Pärnust ära toomas ja korraks mere peal proovimas. Meri oli sile, aga see polnud sel nädalal ju mingi uudis.



Edasi käisin Emajõe kandis. Esmaspäeval Peipsini välja ja Koosa kaudu tagasi. Mida kitsam jõgi, seda siledam jää, ja Peipsi peal oli kõige ebamugavam, lund rohkem ja tuulekuhjatisi. Pool km enne lõppu sõitsin uisu pooleks :) Tera oli sealt alt ära ennegi käinud ja korduvalt tagasi liimitud, aga nüüd tuli ära ja pooleks ka. Telefon suri mõlemal korral ära, sellepärast käsitsi tehtud kaardid.



Need uisud olid vist Rootsis tehtud, tootjat ega marki ei suuda meenutada, aga süsinikkiust kerega, 55 cm pikad ja täiesti sirge teraga, mis liikusid ilusti täpselt otse. Asusin paaniliselt uusi otsima (ilm ju jätkus) ja leidsin Tiigi tn kinnipandud matkapoest viimased Oac Gliderid. Väljanägemine hirmutas, pea 10 cm lühemad, tavalisest plastikust kerega ja kõvera teraga veel kõigele lisaks. Sõidukogemus siiski täiesti positiivne, see kõver tera lubab optimaalsemat trajektoori (et tõuke lõpuks keerab uisk sissepoole) ja sileda jää peal ilmselt lausa double-pushi nagu suvel. Ebastabiilne ka ei olnud, pigem vist isegi vastupidi, sest krobelise koha peal saab nina veidi üles kallutada. Ühesõnaga, sain vist paremad uisud omale.

No ja siis kolmapäeval veel korra sohu. Tahtsin Piirissaarele, aga tugeva tuule tõttu loobusin ja tegin hoopis sellise ringi et Ahja jõelt kraave ja ojasid mööda Kalli jõele. Kõik täiesti sõidetav, mingi paarsada meetrit sain maad mööda joosta kokku.


No comments:

Post a Comment